FAQ och Support

Vanliga Frågor


Hittar du inte svaret på din fråga? Kontakta oss.

Ladda upp en CSV-fil

Om du har gjort många transaktioner och inte vill lägga in dessa manuellt är det lättast att importera CSV-filer från din nätmäklare. Här har du två val:

Använd en av våra mallar för automatisk mappning, om din nätmäklare är med i listan.

För instruktioner om användning av dessa, se instruktionerna på respektive sida för varje handelsplats, till exempel Kraken.

Använd vår CSV-importerare

Vår CSV-importerare kan du använda om du har handlat på en handelsplats som inte är med i vår lista. CSV-importeraren låter dig instruera vårt system vilken kolumn i din fil som i vilken, vilket gör att vi automatiskt kan lägga in transaktionsinformationen i dina filer i vårt system.

  1. Förbered din CSV-fil och se till att den är i rätt format. Läs mer om hur filen ska se ut här
  2. Navigera till vår importerare
  3. Tryck på Använd vår CSV-importerare
  4. Tryck på Bläddra. Observera att denna knapp kan heta något annat beroende på vilket språk din webbläsare använder.
  5. Välj avgränsare. I de flesta CSV-filer är det antingen kommatecken (,) eller semikolon (;). Vill du läsa mer om hur avgränsare fungerar kan du göra det här.
  6. Välj vilka kolumner din fil innehåller. Tryck sedan på Importera. Vill du ha ett exempel på hur din fil ska se ut kan du också ladda ner ett exempel genom att trycka på Exempelfil.
  7. Mappa sedan vilka kolumner i din fil som motsvarar datan du vill ladda upp. Du väljer vilken kolumn som motsvarar vilken datapunkt i sektionen som är markerat i grönt här nedan. I kolumnen CSV Kolumn ser du vad dina rubriker heter i din fil för att göra det lättare för dig att hitta vilken kolumns om är vilken. Tryck sedan på Importera.
  8. Du är nu klar och ska se följande meddelande:
  9. Du kan nu gå vidare till att skapa din K4-blankett här.

Det är viktigt att alla dina transaktioner är i kronologisk ordning. Läs mer om varför här. Du måste du se till att dina äldsta transaktioner börjar från toppen av filen och de nyaste är längst ner.


Vill du prova vår tjänst helt gratis?


Skapa ett konto hos oss här och kom igång!

Hittar du inte svaret på din fråga? Kontakta oss.