FAQ och Support

Vanliga Frågor


Hittar du inte svaret på din fråga? Kontakta oss.

Hur du tar bort transaktioner som inte är köp eller sälj (till exempel insättningar och uttag)

Då insättningar och uttag inte behövs för att räkna ut vinster och förluster när det gäller handel av kryptovalutor är det viktigt att dessa tas bort innan du låter vårt system räkna ut dina vinster och förluster. Lägger du in insättningar eller uttag i vårt system kommer vi hantera dessa transaktioner som att en transaktion har skett. Detta gör att uträkningarna för din skatt blir fel. För att undvika detta, var god följ något av stegen nedan:

Radera transaktioner direkt från en CSV-fil

Det lättaste sättet att ta bort många rader med transaktioner som inte är köp eller sälj på en gång är genom att öppna din CSV-fil i ett program som hanterar kalkylark, till exempel Microsoft Excel. Du kan även göra det om du öppnar CSV-filen i ett ordbehandlingsprogram såsom Anteckningar om du inte har tillgång till Excel. Nedan ger vi ett exempel på hur du snabbt kan ta bort alla transaktioner som inte är ett inköp eller en försäljning i Excel:

 1. Öppna CSV-filen i Microsoft Excel

  I fallet ovan måste alla Trade transaktioner läggas in i vårt system. Withdrawal (uttag) och Deposit (insättningar) måste tas bort.

 2. Markera alla transaktioner
 3. Tryck på Sort and Filter (”Filtrera” i en svensk version av Excel)
 4. Tryck på pilen i kolumnen som visar om transaktionstypen (”Type” i bilden nedan)
 5. Välj de transaktioner du vill ta bort (Deposit och Withdrawal i bilden nedan), tryck sedan på OK:
 6. Markera alla kvarvarande rader med transaktioner som inte är köp eller försäljningar, tryck sedan på Delete på ditt tangentbord.
 7. Du kan läsa mer om hur du filtrerar data i Excel på följande hemsida.
 8. Tryck på filterknappen igen (markerad i bilden nedan)
 9. Tryck på Select All, sedan OK
 10. Högerklicka på kolumnen där du har transaktionstypen (”Type” i bilderna ovan) och radera denna kolumn. Den kan inte vara med när du laddar upp filen med vår CSV-importerare.
 11. Flytta om dina transaktioner så att de är i rätt kronologiskt ordning utan några mellanrum. Det finns en hel olika sätt att göra detta på, du kan läsa mer om några metoder på Microsofts hemsida nedan.
 12. Klipp och klistra:


  Sortera:

 13. Spara filen som en CSV-fil. Vet du inte hur du gör detta kan du läsa mer om det här
 14. *Notera att dessa bilder kan skilja sig från Excel på din dator beroende på version och språk. För support i Microsoft Excel utöver vad som står i våra artiklar, var god kontakta Microsoft via: https://support.office.com/sv-se/.

  Radera transaktioner på portalen

  Du kan även ta bort transaktioner som du vet är insättningar och uttag direkt i portalen. Du kan läsa mer om hur du gör detta här


Vill du prova vår tjänst helt gratis?


Skapa ett konto hos oss här och kom igång!

Hittar du inte svaret på din fråga? Kontakta oss.