FAQ och Support

Vanliga Frågor


Hittar du inte svaret på din fråga? Kontakta oss.

Hur konverterar Deklira priserna på transaktioner mellan två kryptovalutor?

Växling mellan två kryptovalutor

Har du bytt en kryptovaluta mot en annan kryptovaluta räknas det som att du har sålt den bortbytta kryptovalutan och köpt den tillbytta kryptovalutan. Värdet av transaktionen räknas ut genom att använda kursen av den tillbytta kryptovalutan vid tillfället då affären inträffade. Finns det inget pris tillgängligt för den tillbytta kryptovalutan kan priset på den bortbytta kryptovalutan användas istället.

Exempel

Du har köpt 572 Ripple (XRP) med 2 Ethereum (ETH) den 20e december 2018. I det här exemplet är XRP den tillbytta kryptovalutan och ETH är den bortbytta kryptovalutan. Därför tittar vi först på priset på XRP den 20e december vilket var 3.16 och konstaterar att värdet på denna transaktion är 1807.52 Svenska Kronor. Detta blir både försäljningsvärdet på de sålda ETH i den här transaktionen och omkostnadsbeloppet på de inskaffade XRP.

Källa på kurser

På Deklira använder vi i första hand dagspriser från Coingecko. För att konvertera värdet på en kryptotransaktion till Svenska Kronor använder vi den växelkurs som var aktuell på dagen transaktionen gjordes.

Läs mer

Vil du läsa mer om hur detta går till? Gå till sektionen Exempel – växling mellan olika kryptovalutor på följande hemsida.


Vill du prova vår tjänst helt gratis?


Skapa ett konto hos oss här och kom igång!

Hittar du inte svaret på din fråga? Kontakta oss.